610-verf_beits-header.jpg

Beitsen

Beits voor je houten meubelen

Beitsen is belangrijk om bijvoorbeeld je tuinhuisje, houten meubelen of schutting te beschermen tegen weersomstandigheden. Kies daarom de juiste beits voor jouw klus! Beits is uitermate geschikt om te gebruiken op houtsoorten waarvan je de nerf nog wil blijven zien. Het trekt namelijk in het hout en blijft er niet, zoals lakken dat doen, bovenop liggen!
 

Hoe gaat het in zijn werk?

Om te beginnen is het goed om te weten dat je geen grondverflaag hoeft aan te brengen als je beits gebruikt. Beits hecht zich namelijk goed aan het hout. Je kunt beitsen met een kwast of roller, maar voor plekken waar je minder goed bij kunt, kun je het beste een kwast gebruiken. Het mooiste eindresultaat krijg je als je met de houtnerf mee schildert. 

Wil je het hout goed beschermen? Dan heb je vaak 2 of 3 lagen beits nodig. Let wel op dat het een tijdje duurt voordat je de tweede laag kunt aanbrengen. Deze tijd kan variëren van 4 tot 24 uur. Ga in al je enthousiasme dus niet te snel aan de slag met een tweede laag, zo voorkom je vervelende verrassingen! Goed om te weten: op het blik staat precies hoe lang de droogtijd is. 

Wist je dat...

Je beits ook op kleur kan laten mengen? In onze winkel in Zutphen doen we dit graag voor je. Je kunt hier trouwens ook inspiratie opdoen voor je vloeren of raamdecoratie. 

Vragen of advies nodig? Wij staan voor je klaar! Zien we je snel?

CONTACT OPNEMEN

Beits aanbrengen
Beitsen
Alle verf
  • Het schilderwerk binnen is net zo belangrijk als het schilderwerk buiten. Daarom moet je altijd de juiste verf voor binnen gebruiken. Binnenlakken zijn grotende
  • Binnenlakken van Sigma staan voor kwaliteit verfZoek je kwalitatief hoogwaardige binnenlakken? Kies dan voor binnenlakken van Sigma.
  • Jarenlange bescherming van je huisBuitenverf is geschikt voor alles aan en rondom je huis.
  • Buitenlakken van Sigma staan voor kwaliteit verfZoek je kwalitatief hoogwaardige buitenlakken? Kies dan voor buitenlakken van Sigma.
  • Muurverf voor een geweldig eindresultaatMuurverf kan je bij Colors@Home Weevers in vrijwel alle kleuren laten mengen.
  • Muurverf van Sigma staat voor kwaliteit verfZoek je kwalitatief hoogwaardige muurverf? Kies dan voor muurverf van Sigma.
  • Beits voor je houten meubelenBeitsen is belangrijk om bijvoorbeeld je tuinhuisje, houten meubelen of schutting te beschermen tegen weersomstandigheden.
triangle